CITGUAD

ESP | VAL | ENG

ARTISTES

Bruno Schneider
Marie-Luise Neunecker
Timothy Jones
Maria Rubio
Manolo Pérez
Lorena Corma
Alexandre Collard
Eduardo Redondo
Anna Sanz
Luis Delgado
Elisa Andreu
Bernardo Silva
Judith Martin
Miguel Martínez
Amparo Edo
Ramon Cardo
Hans Herrmann
Pepe Lorente
Antonio Morant
Antonio Morant
Nacho Sánchez
Grup de metalls de la JOGV
SUM Sta. Cecília de Guadassuar

CLASSES MAGISTRALS

BRUNO SCHNEIDER

Suïssa, pedagog, solista internacional i antic professor de les Universitats de Ginebra i Friburg.

El trompista Bruno Schneider és un destacat intèrpret d’orquestra que també ha actuat com a solista i músic de cambra. També és pedagog i autor d’un reeixit llibre de text de trompa. Schneider va nàixer a Lausana (Suïssa) i va créixer a la ciutat de la Chaux-de-Fonds, en el conservatori de la qual va començar a tocar la trompa als 9 anys. Robert Faller i Michael Hoeltzel han sigut els seus mentors. Schneider es va graduar en el conservatori en 1977 i va prosseguir els seus estudis en la Hochschule für Musik Detmold, on es va graduar amb matrícula d’honor. Per a llavors, la carrera de Schneider ja havia començat amb un contracte com a trompa solista en l’Òpera de Zúric. En 1981 va guanyar una plaça en l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, després va passar a l’Orquestra Tonhalle de Zúric i, més tard, a l’Orquestra de la Suisse Romande. En 2003, va ser contractat per Claudio Abbado com a trompa solista de l’Orquestra del Festival de Llucana. Schneider ha actuat com a solista de trompa amb la Simfònica de Colorado, la Filharmònica de Seül i el Boston Modern Orchestra Project. Schneider té un catàleg d’uns 30 àlbums, que inclou aparicions en obres de cambra. A més, és un important pedagog que ha ensenyat en els conservatoris de Karlsruhe, Friburg i Ginebra.

MARIE-LUISE NEUNECKER

Alemanya, destacada solista i antiga professora de la Hochschule für Musik Hanns Eisler de Berlín.

S’ha destacat com a músic d’orquestra, solista i professora. Ha guanyat concursos, ha format part de jurats de concursos i ha gravat nombroses obres. Entre les seues estrenes es troba Hamburgishes Konzert de G.Ligeti, que va ser composta especialment per a ella i dedicada a ella. Marie-Luise va completar els seus estudis de trompa amb Erich Penzel en la Hochschule für Musik Köln. La seua carrera com a intèrpret va començar amb l’Òpera de Frankfurt. En 1979 va ser nomenada trompa principal amb la Simfònica de Bamberg, seguida de trompa principal amb la Simfònica de la Ràdio de Frankfurt (1981-1989). Marie-Luise va guanyar el Concurs de Música Alemanya a Bonn (1982), el Concurs Internacional de Música ARD a Múnic (1983) i el Concurs del Gremi d’Artistes de Concerts a Nova York (1986), i va ser guardonada amb el Premi de Música de Frankfurt en 2013. Ha aparegut com a solista amb orquestres de tot el món. A més del concert de Ligeti, ha gravat obres de Mozart, Strauss, Britten, Hindemith, Gliere, Glazunov, Schoeck, Koechlin i Smyth. Volker David Kirchner li va dedicar Orfeu per a baríton, trompa i piano. Ha participat en festivals com Salzburg, Schleswig-Holstein, Marlboro, Aldeburg, Risör i Viena. Neunecker ha sigut professora de trompa durant molts anys en la Hochschule für Musik Hanns Eisler a Berlín i continua viatjant al voltant del món per a fer classes magistrals.

TIMOTHY JONES

Regne Unit, trompa solista de la London Symphony Orchestra i professor de trompa en el Royal College of Music.

Timothy Jones és des de fa temps el trompa principal de la London Symphony Orchestra i té una brillant carrera com a solista internacional. També és un important pedagog que ocupa una càtedra de trompa en el Royal College of Music. Timothy Jones va nàixer a Londres en 1961 i va estudiar amb Ifor Jones i Frank Lloyd. Va deixar l’escola als 17 anys per a ocupar un lloc com a segon trompa a la Munich Philharmonic. Més tard va ocupar llocs en la City of Birmingham Symphony Orchestra i en la Academy of St. Martin in the Fields, amb les quals sovint interpretava concerts i grans solos, abans d’incorporar-se a la London Philharmonic en 1984. Dos anys més tard, es va traslladar a la London Symphony com a trompa solista, lloc que ocupa des de llavors. Amb la London Symphony Orchestra ha actuat en moltes de les bandes sonores de pel·lícules en les quals està especialitzada aquesta orquestra. Jones ha actuat com a solista en el Festival de Salzburg, el Festival de Música del Pacífic i la Schauspielhaus de Berlín, així com en els principals escenaris britànics. Timothy Jones és director i copropietari de la renomenada empresa de trompes PAXMAN Limited.

MARIA RUBIO

Espanya, trompa solista de l’Orquestra de València.

Va iniciar els seus estudis de trompa en la Societat Musical d’Alboraia amb Gabriel Diago, continuant la seua formació en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València amb D.José Rosell, en la Staatliche Musikhochschule Freiburg amb Bruno Schneider i amb Javier Bonet en trompa moderna i natural. Entre els seus nombrosos guardons i beques destaquen el premi obtingut en el Concurs Internacional Città di Porcia i la beca de la Fundació Alexander von Humboldt. Sovint és convidada a actuar com a concertista en festivals tant a nivell nacional i internacional com la British Horn Society, així com per a col·laborar amb diverses orquestres europees, destacant la seua continuada col·laboració en qualitat de trompa solista amb la Berliner Philharmoniker. Com a docent ha sigut convidada per orquestres joves com la JONDE, OJA, JOGV, i conservatoris com Guildhall School of Music and Drama o Berklee College of Music. Ha sigut membre de l’Orquestra Simfònica de Madrid (Teatre Real) i des de 2002 és trompa solista de l’Orquestra de València. A més, forma part del Quintet Cuesta, Dreisam Ensemble i Metal.lògic Ensemble. Recentment ha publicat el seu primer CD en solitari «Se hace saber», algunes de les peces incloses estan escrites per a Maria.

MANOLO PÉREZ

Espanya, membre del Spanish Brass.

A molt primerenca edat la font que alimenta aquest músic és la seva família. Als 8 anys comença els seus estudis oficials de música a la seva localitat natal, Guadassuar (València). Obté el premi Fi de Carrera del Conservatori Superior de Música de València i posteriorment es trasllada al Conservatori Nacional de la Regió de Versalles (França) aconseguint la Medalla d’Or al Grau de Perfeccionament. Després de ser membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya ha col·laborat en diferents formacions d’àmbit nacional i internacional. Ha impartit classes en diferents conservatoris de la geografia espanyola i actualment ensenya a l’Aula de Trompa (www.auladetrompa.com). El 1989, juntament amb els seus companys, forma el quintet de metall Spanish Brass (www.spanishbrass.com), amb qui aconsegueix el primer premi del concurs internacional de Quintets de Metall ciutat de Narbona (França) l’any 1996 i des de llavors la seva dedicació és exclusiva a la música de cambra, realitzant concerts i classes magistrals pels cinc continents del món. Spanish Brass ha bravat 31 CDs i 2 DVDs, i en 2020 rep el Premi Nacional de Música a la Interpretació. Manolo és artista Paxman i toca amb el mod. 20M Centenary.

LORENA CORMA

Espanya, trompa solista de l’Orquestra d’Extremadura.

Naix a Moncofa on comença els seus estudis musicals. Cursa el grau elemental i professional de trompa en el conservatori de La Vall d’Uixó amb José Antonio Rebollar obtenint el Premi d’Honor en tots dos graus. El grau Superior el cursa en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València amb José Rosell obtenint el Premi fi de Carrera i l’Esment d’Honor en Música de cambra. Des de 1993 acudeix regularment a classes de perfeccionament amb Javier Bonet. Ha rebut classes magistrals d’Hermann Baumann, Radovan Vlatković, Ab Koster, Bruno Schneider, Hans Pizka, Manolo Pérez, Daniel Bourgue, Froydis Ree Wekre, Nury Guarnaschelli, etc. Ha sigut membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya entre altres orquestres joves i ha col·laborat amb diverses orquestres professionals com l’Orquestra Real Filharmonía de Galícia, Orquestra de València, Orquestra Simfònica do Porte o l’Orquestra Nacional d’Espanya, entre altres. Ha participat en diversos enregistraments per a plataformes de televisió i per a pel·lícules. En el terreny pedagògic cal destacar la realització de cursos de perfeccionament i com a professora convidada a l’OJEX i l’ OJA. Actualment és trompa solista de l’Orquestra d’Extremadura des de la seua fundació en 2000.

ALEXANDRE COLLARD

França, artista internacional i trompa solista de l’Orchestre Philharmonique de Radio France.

Guanyador del Primer Premi del Prague Spring International Music Competition en 2018, – juntament amb el premi a la millor interpretació de l’obra contemporània, l’International Horn Society Prize, el Premi Radi Free Europe i altres nou guardons -, Segon Premi del Concurs Internacional Città di Porcia en 2013 i llorejat en el Autumn Music Festival Competition (FMAJI) en 2011, Alexandre Collard es troba entre els músics d’elit de la seua generació des dels seus estudis, primer amb Guy Mouy en Douai i després amb André Cazalet en el Conservatori de París. Amant del gran repertori simfònic, Alexandre és nomenat trompa solista de l’Orchestre Philharmonique de Radio France després d’haver tocat onze anys amb l’Orquestra Nacional de Lille. A més d’interpretar concerts en solitari, és convidat regularment a prestigiosos festivals internacionals de música de cambra i és membre fundador de l’Ensemble Polygones, el qual manté una col·laboració estreta amb la compositora Camille Pépin, i recentment ha gravat un CD de la seua música de cambra. També toca amb el pianista Nicolas Royez, amb el qual van gravar el seu primer disc Aquarelles en 2021. Pedagog de renom, ensenya al Conservatori Regional Vila de Douai, el conservatori de la seua ciutat natal. Alexandre toca amb la trompa doble 20M Centenary de Paxman.

EDUARDO REDONDO

Espanya, trompa de l’Orquestra i Cor Nacionals d’Espanya.

Natural d’Utiel (València), realitza els estudis de Grau Mitjà a la seua ciutat natal amb el professor Fernando Hernández obtenint el «Premi Fi de Grau» en l’especialitat de trompa per a posteriorment graduar-se en el Conservatori Superior de Música «Joaquín Rodrigo» de València amb els professors José Rosell i Juan José Llimerá. Continua els seus estudis de Postgrau amb el professor Eric Terwilliger en el Conservatori Superior de Música d’Aragó. Perfecciona la seua formació amb professors com Salvador Navarro, Bernardo Cifres, Hervé Joulain, DAle Clevenger i Hermann Baumann, entre altres. Així mateix, és seleccionat com a membre titular de la Jove Orquestra Barroca Valenciana, la Jove Orquestra Simfònica de Castelló i la Gustav Mahler Jugendorchester. Professionalment, realitza diverses col·laboracions amb l’Orquestra Nacional d’España, Orquestra de la Comunitat de Madrid, Orquestra Filarmònica de Gran Canària, Orquestra New Music de Bozen i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana Les Arts, entre altres. Durant la seua trajectòria professional, ha sigut membre titular de l’Orquestra d’RTVE i l’Orquestra d’Extremadura com a trompa solista, i des de l’any 2015 és membre titular de l’Orquestra Nacional d’España, compaginant l’activitat interpretativa amb la docent, impartint cursos de perfeccionament per tot el territori nacional.

ANNA SANZ

Espanya, professora de trompa del Conservatori de Música de la Diputació de Tortosa.

Comença els seus estudis en la Societat Instructiva Unió Musical de Montserrat, els continua en el Conservatori Professional de Música de Torrent amb el professor José Vte Sebastià i cursa els estudis superiors en el Conservatori Superior de Música de València amb el professor D. José Rosell. Ha continuat perfeccionant els seus estudis realitzant cursos de tècnica i interpretació musical amb diferents trompistes de renom com Eric Terwilliger, Anne Marie Scharer, Francis Orval, Fergus Mc William, Stefan Leval, Bruno Schneider, Daniel Bourgue, Markus Maskuniitty, entre altres… i com a alumna de l’Acadèmia Spanish Brass amb el professor Manuel Pérez. Com a experiència artística cal destacar la participació en diferents orquestres com: Orquestra de Cambra Ricercare, Nova Filarmonía de València, Orquestra del Mediterrani, Orquestra de la RTVE, Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa, Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya… Ha sigut membre fundador del Quintet de vent Discantus, Quintet de Metalls Alcalans, del Tramuntana Quintet i actualment és del Trio Romàntic. Actualment és professora de trompa del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona a Tortosa, trompa solista de l’Orquestra de Cambra Ciutat de Tortosa i de l’Orquestra Simfònica dels Terres de l’Ebre.

LUIS DELGADO

Espanya, catedràtic del Conservatori Superior de Música de Màlaga.

Primer premi i Premi d’honor fi d’estudis del Conservatori Nacional de Versalles com a alumne del professor Daniel Bourgue, en 1992 és premiat en el concurs Nacional de Joventuts Musicals d’Espanya. Ha col·laborat amb orquestres com ara l’Orquestra d’RTVE, Liceu de Barcelona, Ciutat de Granada, Orquestra de Còrdova i Real Orquestra Simfònica de Sevilla, entre altres. Com a intèrpret de trompa natural ha actuat amb agrupacions com l’Orquestra Barroca de Sevilla, Orquestra del Segle XVIII, Capella Real de Madrid, i Orquestra del Teatre del Príncep, entre altres. A més de ser membre del grup de trompes naturals “Corniloquio”, participa assíduament com a solista i conferenciant en diversos congressos. En el camp de la docència és sovint convidat com a professor tant a Espanya, com fora de les nostres fronteres: Gènova, Pesaro, Fermo, Rouen, Graz, Leipzig… Ha sigut director del IV Màster en interpretació orquestral de la fundació Barenboim-Said/Universidad Internacional d’Andalusia. Al maig de 2015 obté el grau de Doctor per la Universitat de Sevilla amb la qualificació d’excel·lent Cum laude. Ha sigut professor del Conservatori Superior de Música de Sevilla i actualment és Catedràtic de Trompa del Conservatori Superior de Música de Màlaga.

ELISA ANDREU

Espanya, professora de trompa del Conservatori Professional de Música “Francesc Peñarroja” de La Vall d’Uixó.

Comença els seus estudis musicals a l’edat de 9 anys, posteriorment accedeix al Conservatori Professional de Música de Torrent on rep classes de José Sebastià Ferrer. En finalitzar els seus estudis obté el Premi Professional de Música en l’especialitat de trompa.  Cursa els seus estudis superiors d’Interpretació Trompa en MUSIKENE, Conservatori Superior de Música del País Basc, amb els professors: Rodolfo Epelde, Óscar Sala i Jorge Renteria. Amplia la seua formació trompística amb Manolo Pérez, a més d’assistir a classes magistrals de trompistes de prestigi internacional com María Rubio, Bernardo Cifres, David Fernández, Sarah Willis, Ab Koster, Marie Luise Neunecker, Markus Makuniitty, Wolfgang Gaag…  Ha sigut membre de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV i Jove Orquestra Nacional d’Espanya. Col·labora amb orquestres professionals com ara l’Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra de València, Orquestra Simfònica de Bilbao o l’Orquestra Ciutat de Granada, entre altres, sota la direcció de directors com Juanjo Mena, Lorenzo Viotti, Karina Canellakis o David Afkham. Actualment és professora de trompa del Conservatori Professional de Música  “Francesc Peñarroja” de La Vall d’Uixó i de l’Escola de Música de Guadassuar.

BERNARDO SILVA

Portugal, trompa de l’Orquestra Sinfónica do Porto Casa da Música i professor de la Escuela Superior de Música e Artes do Espectáculo do Porto

Va nàixer a Porto i és un dels trompistes portuguesos més destacats. Va estudiar amb Jonathan Luxton a Lisboa i amb Ab Koster a Hamburg. És membre de l’Orquestra Simfònica do Porto Casa da Música, a Portugal. Ha actuat com a solista, en recitals, música de cambra i orquestra en molts països, com Portugal, Espanya, França, Bèlgica, Holanda, Polònia, Alemanya, Anglaterra, Finlàndia, Luxemburg, República Txeca, Rússia, el Brasil i Mèxic. Ensenya a la Universitat d’Aveiro i a l’Escola Superior de Música e Arts do Espectáculo do Porto – ESMAE. Amb freqüència dirigeix classes magistrals a Portugal i a l’estranger. És convidat regularment a ser jurat de concursos nacionals i internacionals. Va ser guardonat amb el Primer Premi en el Concurs Farkas organitzat per la IHS, Finlàndia en 2002. La seua discografia inclou diversos treballs a sol, música de cambra i com a músic d’orquestra. Bernardo és també un músic de cambra molt actiu, és membre fundador del quartet Trompas Lusas. Actua amb freqüència en congressos i trobades de la Societat Internacional de Trompes (IHS), de l’Associació Espanyola d’Amants de la Trompa i de l’Associació Catalana de Trompistas. Bernardo és vicepresident de la IHS.

JUDITH MARTÍN

Espanya, creadora del projecte "Cosquillas Musicales" i professora especialitzada en educació musical infantil.

És titulada Superior en Música en Interpretació en l’especialitat de Trompeta pel Conservatori Superior de Música de Canàries, ha realitzat una beca Erasmus en l’Akademia Zas Glassbo (Eslovènia) amb Stanko Arnold i Jure Gradinski i ha participat amb la Big band d’Akademia Zas Glassbo en el Festival de Ljubljana en 2013. S’ha format amb multitud de professors de trompeta com: Luis González, Reinhold Friedrich, John Miller, Pierre Dutot, Alejandro Castañeda, Kristian Steenstrup, Otto Sauter, Pierre Badel, entre altres. Judith està Certificada com a Professora de Música Primerenca de la Music Learning Theory de E. Gordon i Certificada en Rítmica Dalcroze. A més, és creadora de Cosquillas musicales, segell a través del qual forma professorat, realitza tallers en família i concerts didàctics. Ha participat com a ponent en el 47th Internacional Trumpet Guild Conference, en el primer Simposi per a la Infància de Mèxic i en el Festival SBALZ 2022, a més d’haver compost i interpretat diversos concerts didàctics realitzats per a l’Orquestra Filharmònica de Gran Canària. És compositora i intèrpret del seu primer CD “La Travessia” i l’autora i compositora del seu primer llibre “El Bolero de Levar”, el qual ha sigut premiat en 2022 com a millor llibre dins de la secció “Música Maestro”.

MIGUEL MARTÍNEZ

Espanya, professor de trompa del Conservatori Professional de Música “Mariano Pérez Sánchez” de Requena.

Naix a Buñol. Estudia en el Conservatori Superior de Música de València i Real Conservatori Superior de Música de Madrid. Perfecciona en el Conservatoire Nâtional de Région de Versailles (França) i Musikhochschule de Freiburg (Alemanya). Guardonat en diferents concursos de música de cambra com el “Ciutat de Manresa”, “Monserrat Alavedra”, “Paper de Música” i el prestigiós “Internationalen Quintett Wettbewerbs” de Moers (Alemanya).

Ha segut membre de la JONDE i l’Orquestra Filharmònica de Gran Canària com a Trompa Solista, a més de col·laborar amb la majoria de les orquestres espanyoles. Ha estrenat obres dedicades a ell com el Concert per a Trompa de Bert Appermont i el Concert per a Trompa i Bombardí de Martínez Gallego.

Actualment és professor de Trompa del Conservatori Professional de Música “Mariano Pérez Sánchez” de Requena i Musical Arts Madrid. Membre del Quintet “Vent-à-cinc” guardonat recentment amb el Premi Jaume I de l’Excm. Ajuntament de Llíria.

COMPOSITORS

AMPARO EDO

Espanya, compositora

Coneguda pel seu domini de l’escriptura orquestral i les textures simfòniques, Amparo és una destacada músic contemporània que brilla com a compositora i trompista. Amb una encantadora sinergia de musicalitat i innovació, Amparo crea composicions que amplien gèneres musicals i crea colorits paisatges sonors. Més enllà de la seua passió per la trompa, Amparo ha florit com a compositora contemporània de concerts i mitjans audiovisuals, barrejant melodia, harmonia i emoció en un teixit d’històries musicals. Les seues composicions són una fusió de les seues diverses influències, construint una veu única que reflecteix elements tant familiars com inexplorats. Amparo ha guanyat concursos de composició com l’International Women Brass Conference Prize (2019), el Premi Dona i Cultura (2013), o el Concurs Internacional de Composició Salvador Seguí (2007). La seua cançó Un cafè per portar va obtenir una nominació als Hollywood Music in Media Awards (2015). Ha rebut encàrrecs de composició per a artistes i agrupacions reconegudes com Spanish Brass, Metal·lògic Ensemble o l’Orfeó Universitari de València, i per a diversos concursos, festivals i organitzacions, incloent-hi el Festival Internacional de Piano Iturbi, l’Associació Espanyola de Tubes i Bombardins, o el Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana. Amparo actualment dirigeix el departament de Composició i Producció Contemporània a la universitat Berklee College of Music a Boston.

RAMON CARDO

Espanya, compositor

Neix a Godella, València, el 1962 on inicia la seva carrera musical als 9 anys. Estudia al Conservatori Superior de Música de València la carrera superior de Saxo. Completa la seva formació jazzística al Taller de Músics de Barcelona i en diversos Seminaris de Jazz Internacionals. Ramon Cardo és un dels grans referents del jazz al país, pertany a la generació de jazzmen dels anys 70. Conjuntament amb altres músics de la seva generació, va formar part dels inicis d’un dels referents pedagògics d’Espanya “El Taller de Músics“, i ha estat una peça clau per a la implantació del Jazz al cicle superior de Música del Conservatori Superior de València. És un dels músics que més experiència té en la creació i direcció de Big Bands, tasca per la què és sol·licitat arreu de l’Estat Espanyol.

Com a compositor i arreglista té un extens bagatge que va des de la composició de nombrosos temes per a Big Band, destacant la seva producció “per l’altra banda”, fins a les composicions que ha realitzat per a grups de cambra. Actualment està immers en la preparació d’un nou projecte al voltant del cant d’estil valencià enfocat des del llenguatge de la Big Band de Jazz i, en la mateixa direcció, ha escrit i arranjat música popular per a quintet de metalls i cantaor d’Estil.

TALLERS I CONFERÈNCIES

HANS HERRMANN

Alemanya, Dr. Horn

Vaig nàixer en Idar-Oberstein el 6 d’agost de 1958. Als 18 anys, l’1 de setembre de 1976, vaig començar a treballar en GEBR.ALEXANDER a Mainz per a aprendre a fabricar instruments de metall. Durant 1978 i 1979 vaig acabar els meus estudis i em vaig unir al departament de vendes d’Alexander. Allí vaig completar la meua formació comercial en dos anys i, sent molt jove, em vaig convertir en cap del departament de vendes. Durant els anys vaig desenvolupar l’esperit de l’empresa, la manera de vendre, les exposicions i les millores dels nostres instruments, amb una relació molt estreta i moltes amistats amb molts trompistes de tot el món. L’1 de setembre de 2022 em vaig jubilar després de quaranta-sis anys en GEBR.ALEXANDER. Després d’una pausa total de quatre mesos, vaig començar a fer el meu propi i molt especial negoci anomenat «Dr.Horn» i a treballar com a autònom. Aquest va ser el meu sobrenom durant els últims anys i així em coneixen a hores d’ara. Vaig fer xicotetes reparacions per a estudiants durant les classes magistrals. La meua idea és que no s’ha de perdre la meua llarga experiència i puga ajudar estudiants i músics professionals a triar instruments en Alexander a Mainz. Així que pots reservar una cita privada.

PEPE LORENTE

Espanya, Cel Anterior

És expert en el benestar físic i mental amb més de 20 anys d’experiència. Va començar centrant-se en la flexibilitat màxima i ara combina aspectes ment-cos dissenyant exercicis que posen l’èmfasi en la qualitat del moviment, la coordinació i la respiració. 

És professor de Tai Chi Chuan, Chi Kung i Meditació, certificat per la Fundació Hun Yuan Tai Chi. A més, té un cinturó negre de 1r Dan en Wu-Shu de la Reial Federació Espanyola de Judo. Ha estat deixeble de reconeguts mestres com ara Pedro Valencia, Tung Kuan Yen i Feng Zhi Qiang a la Xina, especialitzant-se en l’estil Chen de Beijing. Té certificats en Entrenament Mental Integral i Pilates, aquest últim reconegut per The Pilates Center de Las Vegas. 

És propietari del centre oriental de benestar “Centre Cel Anterior” de Guadassuar des de 1995 i ofereix serveis de massatge especialitzat, estudis en osteopatia cranial, consultoria de Feng Shui, i col·labora en projectes educatius organitzant tallers de Tai Chi i meditació per a xiquets.

CONCERTS

ANTONIO MORANT

Espanya, pianista

Catedràtic en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, Antonio es forma durant cinc anys en la Universitat de Música «Frederic Chopin» de Varsòvia (Polònia) amb P. Paleczny i K. Nadolska, realitzant estudis de Màster i Postgrau. 

Nascut a València en 1991, inicia els seus estudis musicals als sis anys amb J. Blom-Dahl, continuant-los amb C. Apellániz i J. Blanco en el Conservatori Professional de València. Finalitza els seus estudis superiors amb matrícula d’honor i obté el premi final de carrera en el Conservatori Superior de Castelló, amb Brenno Ambrosini. S’ha perfeccionat i rebut consells amb mestres de la talla de J. Soriano, O. Yablonskaya, F. Clidat, E. Indjic, J. L. Prats, I. Cognolato, L. Angelov, G. Jackson, C. Martínez-Mehner, etc.

Ha participat en festivals de música i realitzat concerts i recitals a tot el món, estrenant obres de més de 4 compositors contemporanis. Des de 2018 forma el Simant Duo amb el trompetista internacional Rubén Simeó, amb el qual ha gravat un CD, “New Way”, el qual ha sigut disc de la setmana en RNE i compta amb l’aval del Mestre Arturo Sandoval. A més, ha sigut guardonat en més de 20 concursos tant nacionals com internacionals.

NACHO SÁNCHEZ

Espanya, trompista

Inicia els seus estudis superiors en el Conservatori Superior de Música del País Basc, Musikene, amb els professors Rodolfo Epelde, Óscar Sala i Estefanía Beceiro. I en 2021 s’incorpora a la Càtedra de Trompa de l’Escola Superior de Música Reina Sofía amb els professors Radovan Vlatkovic i Rodolfo Epelde, on ha sigut becat per Havas Group i la Fundación Albéniz.

Ha participat en classes magistrals amb reconeguts trompistes com Lawrence Woudenberg, Juan Manuel Gómez, Jose Chanzá, Hervé Joulain, Maria Rubio, José Luis Sogorb, José Vicente Castelló i Matías Ignacio Piñeira, entre altres. Ha col·laborat en diferents projectes amb l’Orquestra Sinfónica de Bilbao, Orquestra Simfònica de Madrid, ORCAM, Euskadiko Orkestra i Orquestra del Tiroler Festpiele, entre altres. També ha tocat en diferents festivals nacionals i internacionals de joves orquestres com la Neue Philharmonie München, la Jove Orquestra Simfònica de Castelló, Jove Orquestra del País Basc, Holstein Schleswig Festival Orchestra, National Youth Orchestra Greece i Jove Orquestra Nacional d’Espanya.

En 2021 estrena el concert de David Rivas Domínguez «D’amore et mortis» per a trompa solista i banda, amb la Banda de Música Ciutat d’Oviedo. Recentment ha guanyat l’audició per a trompa 3r i 1r en l’Euskadiko Orkestra, on realitzará una temporada amb l’orquestra per a realitzar una substitució.

JOVE ORQUESTRA DE LA GENERALITAT VALENCIANA

Espanya, grup de metalls de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV) va ser creada per la Llei Valenciana de la Música al maig de 1998 i depén orgànicament de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l’Institut Valencià de Cultura. Aquesta orquestra recull la iniciativa de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana, nascuda en 1991. El seu principal objectiu és contribuir a la formació de músics menors de 26 anys per mitjà de trobades i tallers dirigits per professors destacats. Des de la seua creació fins a 2017 el seu director musical i pedagògic va ser Manuel Galduf. En 2017 van estar convidats com a directors Beatriz Fernández Aucejo a la primavera i Pablo Rus Broseta a l’estiu, que es va convertir poc després en el seu director musical i pedagògic. En la Trobada de Primavera de 2018 el director convidat va ser Rubén Gimeno. Compta amb una directora assistent, Júlia Cruz Carceller, i així mateix, des de 2001 ha tingut compositor resident, responsabilitat que ha recaigut successivament en César Cano, Ricardo Climent, Andrés Valero-Castells, Miguel Gàlvez-Taroncher, Voro Garcia, Francisco Coll, Óscar Navarro, Carlos Fontcuberta i des de 2018, Marc García Vitòria.

La JOGV ha treballat amb mestres com José L. García Asensio, Félix Ayo, Mihai Dancila, Alfonso Ghedin, Agustín León Llaura, Franco Petracchi, Mstislav Rostropóvich, i grups com ara: Spanish Brass, Quintet Cuesta o Quartet Canales, entre altres. A més, ha acompanyat a solistes com el propi Rostropóvich, Vadim Repin, Otto Sauter, Irvine Arditti, Ara Malikian, Josep Puchades, José Franch Ballester, Nicolas Hodges, Itxaro Mentxaka, Isabel Monar, Erika Escribá-Astaburuaga, Silvia Vázquez, Marina Rodriguez-Cusí i José Antonio López. En el seu repertori destaca la presència de música actual i les obres de compositors valencians, a les quals ha dedicat la seua producció discogràfica.

SOCIETAT UNIÓ MUSICAL STA. CECÍLIA DE GUADASSUAR

Espanya, banda simfònica

Des de mitjans de segle XIX a Guadassuar sempre van existir diferents bandes de música. El 1939, els músics que havien pertangut a les diferents agrupacions van fundar la Unió Musical Santa Cecília que, fins a 1975 va estar sota la direcció de Virgili Beltrán. Entre 1981 i 1995, amb Joaquín Vidal Pedrós com a director, va aconseguir en el Certamen de Bandes de Música de València el primer premi de la secció primera i la màxima puntuació de totes les seccions (1983), segon premi de la Secció Especial B (1985 ), primer premi i menció d’honor en la mateixa secció (1987, 1990) i segon premi en la secció d’honor (1994). Entre 1995 i 2006 sota la direcció de Francisco Zacarés, va obtenir dos segons premis en el Certamen d’Altea (1996 i 1999), el primer premi del Certamen Nacional de Múrcia (2002), el primer premi del Certamen Nacional de Camp de Criptana (Ciutat real, 2004) i un primer premi en el certamen WMF de Kerkrade (2005). Ha participat en nombrosos festivals i concerts en diverses localitats de la Comunitat Valenciana, Albacete, Catalunya i Madrid, així com Avinyó (França) i Corciano (Itàlia). El 1980 es va crear l’Escola de Música, on en l’actualitat s’imparteixen totes les especialitats instrumentals a més de 250 alumnes. També compta amb Orquestra, Banda Jove, Orquestra Jove, Cor i Cor Infantil. Des de 2006 està dirigida per Juan Carlos Civera, amb qui l’any 2008 va guanyar el primer premi de la Primera Secció del Certamen Internacional Ciutat de València, amb la màxima puntuació de totes les categories. El juliol de 2009 va obtenir el primer premi en el Certamen Vila d’Alginet, amb una plantilla formada per músics joves. El juliol de 2010 i de 2012 va aconseguir sengles segons premis en la Secció d’Honor del Certamen Internacional de València. Actualment l’agrupació és dirigida per Rafa García Vidal.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies