CITGUAD

ARTISTES

Louis-Philippe Marsolais
Tanja Nisonen
Miklós Nagy
Maria Rubio
Antonio Lasheras
Mervi Huttunen
Manolo Pérez
Pauliina Koskela
Alexandre Collard
Maria Luhtanen
Maxime Tomba
Anna Sanz
Elisa Andreu
Raquel Jiménez
Hans Herrmann
Pepe Lorente
Empar Climent
Moisés Lorenzo
Carlos Pellicer
Antonio Morant
Josep Ribes
4th Line Horn Quartet
SUM Sta. Cecilia de Guadassuar

CLASSES MAGISTRALS

LOUIS-PHILIPPE MARSOLAIS

Canadà, trompa solista de l'Orchestre Métropolitain de Montreal i professor de trompa de la Université de Montréal.

El solista de trompa més actiu del Canadà, Louis-Philippe Marsolais, establit a Montreal, pot veure’s en escenaris de tot el món. Repartix la seua vida musical entre solista, músic de cambra i intèrpret orquestral. La seua carrera va enlairar en 2005 en guanyar tres premis en el prestigiós Concurs ARD de Munic. També va ser guardonat en altres concursos internacionals, com els de Ginebra, Rovereto i Trévoux. Des de llavors, ha actuat amb la majoria de les orquestres del Canadà, així com als Estats Units, Mèxic i tota Europa. Louis-Philippe és trompa solista de la Orchestre Métropolitain de Montreal des de 2009 i toca amb freqüència en Els Violons du Roy i en eI Musici de Montreal. A més, ha ocupat llocs en les Orquestres Simfòniques de Montreal, Quebec i Kitchener-Waterloo. També és molt actiu com a músic de cambra. Amb el quintet de vent Pentaèdre, ha actuat per tot el Canadà, així com als Estats Units, Europa i Orient Mitjà. Les seues nombroses gravacions com a solista, músic de càmera i orquestral, la majoria per a ATMA Classics, han rebut elogis i nombrosos premis. El seu CD més recent, amb música per a trompa de Clara i Robert Schumann, ha rebut molt bones crítiques. Músic curiós, explora totes les èpoques musicals. La seua perícia amb la trompa barroca i natural li porta a actuar amb diferents grups de música antiga, i el seu virtuosisme amb l’instrument modern ha inspirat a molts compositors per a escriure obres que ell mateix va encarregar i/o va estrenar. Louis-Philippe és professor de trompa en la facultat de música de la Universitat de Montreal. També ensenya en l’Acadèmia d’Estiu Domaine Forget i ha sigut membre del Consell Assessor de la Societat Internacional de Trompa entre 2015 i 2020.

TANJA NISONEN

Finlàndia, trompa de l'Orquestra Filharmònica de Turku i membre del 4th Line Horn Quartet.

El camí de Tanja Nisonen amb la trompa va començar als 12 anys, quan es va enamorar de l’instrument. Va viatjar per Escandinàvia, Europa, els EUA i Austràlia amb una banda de vent juvenil, guanyant nombrosos concursos de música de cambra i participant en classes magistrals. Malgrat el seu èxit primerenc, no estava segura de convertir-se en música professional i va deixar de tocar durant diversos anys per a explorar altres interessos. No obstant això, als 21 anys, una invitació per a unir-se a un grup de música de cambra va reavivar la seua passió, la qual cosa la va portar a reprendre la seua carrera musical amb determinació. Als 25 anys, Nisonen va ingressar en l’Acadèmia Sibelius i va guanyar la seua primera audició, assegurant un lloc com a trompa coprincipal en l’Orquestra de la Ciutat de Lappeenranta. Figures influents en la seua carrera van ser el seu mestre, el professor Estafa Ronkainen, així com Frøydis Ree Wekre i Markus Maskuniitty. A més, la seua participació en orquestres juvenils com Orkester Norden i Symphony Orchestra Vivo va exercir un paper clau en el seu desenrotllament. Després de graduar-se amb les més altes qualificacions de l’Acadèmia Sibelius, Nisonen es va unir a l’Orquestra Filharmònica de Turku com a trompa coprincipal, on també va passar 11 anys com a trompa principal interina. Ha actuat com a convidada en importants orquestres, com l’Orquestra de Ràdio Sueca i l’Orquestra de Ràdio Finlandesa. Nisonen ha sigut solista en diverses orquestres finlandeses i recentment va interpretar el Concert per a violí, trompa i orquestra de Dona’m Ethel Smyth al costat de la violinista Elina Vähälä. En 2022, va començar el seu doctorat sobre compositores europees de principis del segle XX, llançant l’àlbum «Fanfare pour les femmes» en 2024. Com a música de cambra, va fundar el grup Artsoppa i el quartet de trompes 4th Line, que va llançar l’àlbum «Four Impulses» en 2022. Des de 2010, ensenya en la Universitat de Turku i en The Brass Academy a Finlàndia.

MIKLÓS NAGY

Hongria, trompa solista de l'Orquestra Filharmònica de Luxemburg i membre del Quartet de Trompes del Festival de Budapest.

Miklós Nagy (1963) va nàixer a Budapest (Hongria). Va començar a tocar la trompa als set anys. En 1986 es va graduar en l’Acadèmia de Música Ferenc Liszt de Budapest. Entre els seus professors es trobaven Gyula Gergely, Imre Magyari i Ádám Friedrich. Durant els anys 1984 i 1988 va ser trompa principal de l’Orquestra Simfònica d’Hongria i, posteriorment, de l’Orquestra Simfònica Estatal d’Hongria fins a 1992. Entre 1992 i 2018 va ser trompa principal del Festival de Budapest. Des de setembre de 2000 és trompa solista de l’Orquestra Filharmònica de Luxemburg. També ha sigut membre del Quartet de Trompes del Festival de Budapest i del Conjunt de Vents de Budapest (Octet). Ha collit importants èxits en concursos internacionals: 1985 Ginebra (Suïssa) 3er Premi, 1986 Markneukirchen (Alemanya) 1r Premi, 1992 Duino (Itàlia) 1r Premi i 1995 Passau (Alemanya) 2n Premi amb el Quartet de Trompes del Festival de Budapest. De 1996 a 1999 va ser nomenat professor de trompa en l’Acadèmia de Música Musashino de Tòquio i en la Universitat Nacional de Belles Arts i Música de Tòquio. El seu primer CD en solitari «Sperger Horn Music” va ser publicat en 2003 per Hungaroton Classic. Ha realitzat gires per Europa i el Japó i ha aparegut en nombroses ocasions com a solista i músic de càmera en la ràdio i la televisió del seu país.

MARIA RUBIO

Espanya, trompa solista de l'Orquestra de València.

Va iniciar els seus estudis de trompa en la Societat Musical d’Alboraia amb Gabriel Diago, continuant la seua formació en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València amb D.José Rosell, en la Staatliche Musikhochschule Freiburg amb Bruno Schneider i amb Javier Bonet en trompa moderna i natural. Entre els seus nombrosos guardons i beques destaquen el premi obtingut en el Concurs Internacional Città di Porcia i la beca de la Fundació Alexander von Humboldt. Sovint és convidada a actuar com a concertista en festivals tant a nivell nacional i internacional com la British Horn Society, així com per a col·laborar amb diverses orquestres europees, destacant la seua continuada col·laboració en qualitat de trompa solista amb la Berliner Philharmoniker. Com a docent ha sigut convidada per orquestres joves com la JONDE, OJA, JOGV, i conservatoris com Guildhall School of Music and Drama o Berklee College of Music. Ha sigut membre de l’Orquestra Simfònica de Madrid (Teatre Real) i des de 2002 és trompa solista de l’Orquestra de València. A més, forma part del Quintet Cuesta, Dreisam Ensemble i Metal.lògic Ensemble. Recentment ha publicat el seu primer CD en solitari «Se hace saber», algunes de les peces incloses estan escrites per a Maria.

ANTONIO LASHERAS

Espanya, trompa solista de l'Orquestra Simfònica de Tenerife.

Antonio va nàixer a Rafal (Alacant) en 1999 i amb 7 anys va començar els seus estudis musicals amb el seu pare, per a cursar posteriorment en el Conservatori de Música d’Almoradí (Alacant) amb el professor Miguel Angel Martínez, estudis superiors en Escola Superior de Música «Reina Sofia» i en «Musikex» amb els professors Rodolfo Epelde, Héctor Escudero i Radovan Vlatkovic. Ha col·laborat amb orquestres professionals i joves com per exemple: Mahler Chamber Orchestra, Real Orquestra Simfònica de Sevilla, Orquestra Simfònica de Ràdio Televisió Espanyola, Orquestra de Cambra Lausanne o la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, entre altres. Actualment és Trompa solista en l’Orquestra Simfònica de Tenerife.

MERVI HUTTUNEN

Finlàndia, trompa greu de l'Orquestra Filharmònica de Turku i membre del quartet 4th Line

Mervi va estudiar trompa a Finlàndia amb Esa Tapani i Erja Joukamo-Ampuja, així com a Alemanya amb Markus Maskuniitty. Es va graduar com a Màster of Music en la Sibelius-Academy i va realitzar estudis de postgrau de música orquestral en la Hochschule für Musik, Theater und Medien d’Hannover. Abans de començar en el seu lloc actual com a trompa greu en l’Orquestra Filharmònica de Turku, Mervi Huttunen va treballar en l’Òpera Nacional i l’Orquestra Filharmònica de Bergen, a Noruega, i en l’Orquestra Filharmònica de Lubeck, a Alemanya. També ha treballat com a professora de trompa en escoles de música de Munic i Prien am Chiemsee. A més del seu treball orquestral, Mervi Huttunen impartix classes en el Conservatori de Turku. A més de tocar i ensenyar, a Mervi li agrada passejar, sobretot per la naturalesa. Durant les vacances d’estiu se la pot trobar a la casa d’estiu de la família cuidant del jardí i gaudint de la vida tranquil·la al costat del llac.

MANOLO PÉREZ

Espanya, membre del Spanish Brass

1971. A molt primerenca edat la font que alimenta aquest músic és la seva família. Als 8 anys comença els seus estudis oficials de música a la seva localitat natal, Guadassuar (València). Obté el premi Fi de Carrera del Conservatori Superior de Música de València i posteriorment es trasllada al Conservatori Nacional de la Regió de Versalles (França) aconseguint la Medalla d’Or al Grau de Perfeccionament. Després de ser membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya ha col·laborat en diferents formacions d’àmbit nacional i internacional. Ha impartit classes en diferents conservatoris de la geografia espanyola i actualment ensenya a l’Aula de Trompa (www.auladetrompa.com). El 1989, juntament amb els seus companys, forma el Spanish Brass (www.spanishbrass.com), amb qui aconsegueix el primer premi del concurs internacional de Quintets de Metall ciutat de Narbona (França) l’any 1996 i des de llavors la seva dedicació és exclusiva a la música de cambra, realitzant concerts i classes magistrals pels cinc continents del món. Spanish Brass ha gravat 32 CDs i 2 DVDs, i en 2020 rep el Premi Nacional de Música a la Interpretació. Manolo és artista Paxman i toca amb el mod. 20M Centenary.

PAULIINA KOSKELA

Finlàndia, trompa de l'Orquestra Filharmònica de Tampere i membre del quartet 4th Line

Pauliina Koskela va estudiar trompa en l’Acadèmia Sibelius de Hèlsinki. Va realitzar el seu examen de mestratge en 2005 i es va graduar uns anys més tard.

Koskela va obtindre el primer lloc en el concurs nacional de vent de Lahti de 2000.

Com a freelance, Koskela ha treballat amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio, l’Orquestra Simfònica de Lahti i el Teatre de la Ciutat de Hèlsinki, entre altres.

L’any 2011 Koskela es va unir a l’Orquestra Filharmònica de Tampere com a membre permanent.

A més de treballar amb l’orquestra, Koskela també toca activament en conjunts més xicotets, com Tampere Raw, un conjunt de música contemporània de Tampere.

La seua vida gira entorn de les aficions dels seus tres fills. En el seu temps lliure admira les flors i actualment estudia per a ser florista.

 

 

ALEXANDRE COLLARD

França, artista internacional i trompa solista de l’Orchestre Philharmonique de Radio France.

Guanyador del Primer Premi del Prague Spring International Music Competition en 2018, – juntament amb el premi a la millor interpretació de l’obra contemporània, l’International Horn Society Prize, el Premi Radi Free Europe i altres nou guardons -, Segon Premi del Concurs Internacional Città di Porcia en 2013 i llorejat en el Autumn Music Festival Competition (FMAJI) en 2011, Alexandre Collard es troba entre els músics d’elit de la seua generació des dels seus estudis, primer amb Guy Mouy en Douai i després amb André Cazalet en el Conservatori de París. Amant del gran repertori simfònic, Alexandre és nomenat trompa solista de l’Orchestre Philharmonique de Radio France després d’haver tocat onze anys amb l’Orquestra Nacional de Lille. A més d’interpretar concerts en solitari, és convidat regularment a prestigiosos festivals internacionals de música de cambra i és membre fundador de l’Ensemble Polygones, el qual manté una col·laboració estreta amb la compositora Camille Pépin, i recentment ha gravat un CD de la seua música de cambra. També toca amb el pianista Nicolas Royez, amb el qual van gravar el seu primer disc Aquarelles en 2021. Pedagog de renom, ensenya al Conservatori Regional Vila de Douai, el conservatori de la seua ciutat natal. Alexandre toca amb la trompa doble 20M Centenary de Paxman.

MARIA LUHTANEN

Finlàndia, membre 4th Line Horn Quartet i trompa freelance

Maria Luhtanen va estudiar trompa en l’Acadèmia Sibelius de Hèlsinki amb Erja Joukamo-Ampuja i en la Universitat de Música, Arts i Art Dramàtic de Hannover amb Markus Maskuniitty.

És una artista freelance activa i polifacètica, i ha treballat constantment amb l’Orquestra Simfònica de Lahti, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Finlandesa i l’Orquestra de l’Òpera Nacional de Finlàndia. Luhtanen també treballa en el meravellós món dels musicals amb el Hèlsinki CIty Theater i el Teatre Suec de Hèlsinki. A més, és membre del quartet de trompes 4th Line.

A més de tocar la trompa, li encanta fer esport. A l’hivern és una entusiasta esquiadora de fons. La gimnàstica i el pilates també li agraden molt, així com el Laphund finlandés, que la trau a passejar tots els dies. Quan no està esquiant o tocant la trompa, fa punt i veu Netflix amb el seu marit i el seu fill adolescent.

 

 

MAXIME TOMBA

França, trompa greu de l’Orchestre de Chambre de Genève.

Nascut a Tolouse 1991, Maxime va aprendre a tocar la trompa en el Conservatori Regional de Versalles en la classe de Gilles Mahaud. En 2010, va ingressar en el Conservatori Nacional Superior de Música de París en la classe de’André Cazalet, on va obtindre el seu mestratge en 2015, amb distinció.

Durant les classes magistrals o les pràctiques, rep consells de grans mestres com Jean-Michel Vinit, Benoit De Barsonny, Marie-Luise Neunecker, Francis Orval, Radovan Vlatković…. Maxime és anomenat regularment per a tocar en orquestres nacionals com la Orchestre du Capitole de Tolosa, Orchestre national de Lilla, Orchestre de l’Opéra de Paris i Orchestre de Paris, on ha tocat sota la batuta de grans directors com Pierre Boulez, Christoph Eschenbach i Herbert Blomstetd.

En 2012 funda amb els seus amics Pierre Badol, Clément Charpentier-Leroy i Alexis Crouzil el quartet HORNormes amb el qual farà nombrosos concerts per França i Suïssa en diversos espectacles originals. En 2013 Maxime va guanyar l’audició en l’acadèmia de l’Orquestra de l’Òpera de París i el Festival de Música del Pacífic al Japó i, entre 2013 i 2016, Maxime ha sigut trompa principal de l’Orquestra nacional dels Països de Savoia. Des de desembre de 2016, s’ha incorporat a l’Orquestra de Cambra de Ginebra com a segon trompa. També és professor de la Jove Orquestra Nacional de Suïssa des de 2022. A més, Maxime ha participat com a professor en les edicions de 2021 i 2022 de CITGUAD.

ANNA SANZ

Espanya, professora de trompa del Conservatori de Música de la Diputació de Tortosa

Comença els seus estudis en la Societat Instructiva Unió Musical de Montserrat, els continua en el Conservatori Professional de Música de Torrent amb el professor José Vte Sebastià i cursa els estudis superiors en el Conservatori Superior de Música de València amb el professor D. José Rosell. Ha continuat perfeccionant els seus estudis realitzant cursos de tècnica i interpretació musical amb diferents trompistes de renom com Eric Terwilliger, Anne Marie Scharer, Francis Orval, Fergus Mc William, Stefan Leval, Bruno Schneider, Daniel Bourgue, Markus Maskuniitty, entre altres… i com a alumna de l’Acadèmia Spanish Brass amb el professor Manuel Pérez. Com a experiència artística cal destacar la participació en diferents orquestres com: Orquestra de Cambra Ricercare, Nova Filarmonía de València, Orquestra del Mediterrani, Orquestra de la RTVE, Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa, Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya… Ha sigut membre fundador del Quintet de vent Discantus, Quintet de Metalls Alcalans, del Tramuntana Quintet i actualment és del Trio Romàntic. Actualment és professora de trompa del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona a Tortosa, trompa solista de l’Orquestra de Cambra Ciutat de Tortosa i de l’Orquestra Simfònica dels Terres de l’Ebre.

ELISA ANDREU

Espanya, professora de trompa al Conservatori Professional de Música de València

Comença els seus estudis musicals a l’edat de 9 anys, posteriorment accedeix al Conservatori Professional de Música de Torrent on rep classes de José Sebastià Ferrer. En finalitzar els seus estudis obté el Premi Professional de Música en l’especialitat de trompa. Cursa els seus estudis superiors d’Interpretació Trompa en MUSIKENE, Conservatori Superior de Música del País Basc, amb els professors: Rodolfo Epelde, Óscar Sala i Jorge Renteria. Amplia la seua formació trompística amb Manolo Pérez, a més d’assistir a classes magistrals de trompistes de prestigi internacional com María Rubio, Bernardo Cifres, David Fernández, Sarah Willis, Ab Koster, Marie Luise Neunecker, Markus Makuniitty, Wolfgang Gaag… Ha sigut membre de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV i Jove Orquestra Nacional d’Espanya. Col·labora amb orquestres professionals com ara l’Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra de València, Orquestra Simfònica de Bilbao o l’Orquestra Ciutat de Granada, entre altres, sota la direcció de directors com Juanjo Mena, Lorenzo Viotti, Karina Canellakis o David Afkham. Actualment és professora de trompa del Conservatori Professional de Música de València i de l’Escola de Música de Guadassuar.

RAQUEL JIMÉNEZ

Espanya, professora de trompa del Conservatori Professional de Música Adolfo Salazar de Madrid.

Inicia els seus estudis a l’edat de set anys en la Societat Musical Unió de Pescadors (València) amb José Sanchis Montañana i cursa els ensenyaments elementals i professionals en el Conservatori Municipal de Música José Iturbi de València amb Manuel Járrega. Es gradua en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València amb Juan José Llimerá Dus i Eduardo Gabriel Moreno, havent realitzat un any d’ERASMUS en Hochschule für Musik de Freiburg amb Bruno Schneider. Amplia els seus estudis realitzant un Màster amb Markus Maskuniitty en Hochschule für Musik, Theater und Medien d’Hannover. Ha rebut diversos primers premis en concursos a nivell nacional, tant de solista com amb agrupacions de cambra. Ha format part d’orquestres joves com la JONDE. Ha participat en diversos projectes orquestrals com Gustav Mahler Academy 2018, Sommer Musik Akademie Schloss Hundisburg i International Youth Tchaikovsky Orchestra. Va realitzar un Praktikum amb Philharmonisches Staatsorchester de Magúncia i va ser academista en l’Orquestra Simfònica dels Illes Balears i l’Orquestra Nacional d’Espanya. Col·labora assíduament en agrupacions professionals com l’Orquestra Simfònica de Madrid, Orquestra i Cor de la Comunitat de Madrid, Orquestra Simfònica RTVE, Banda Municipal de Barcelona… Dins de l’àmbit pedagògic ha participat en diversos cursos i actualment és professora de Trompa en el Conservatori Professional de Música Adolfo Salazar de Madrid.

TALLERS I CONFERÈNCIES

HANS HERRMANN

Alemanya, Dr. Horn

Vaig nàixer en Idar-Oberstein el 6 d’agost de 1958. Als 18 anys, l’1 de setembre de 1976, vaig començar a treballar en GEBR.ALEXANDER a Mainz per a aprendre a fabricar instruments de metall. Durant 1978 i 1979 vaig acabar els meus estudis i em vaig unir al departament de vendes d’Alexander. Allí vaig completar la meua formació comercial en dos anys i, sent molt jove, em vaig convertir en cap del departament de vendes. Durant els anys vaig desenvolupar l’esperit de l’empresa, la manera de vendre, les exposicions i les millores dels nostres instruments, amb una relació molt estreta i moltes amistats amb molts trompistes de tot el món. L’1 de setembre de 2022 em vaig jubilar després de quaranta-sis anys en GEBR.ALEXANDER. Després d’una pausa total de quatre mesos, vaig començar a fer el meu propi i molt especial negoci anomenat «Dr.Horn» i a treballar com a autònom. Aquest va ser el meu sobrenom durant els últims anys i així em coneixen a hores d’ara. Vaig fer xicotetes reparacions per a estudiants durant les classes magistrals. La meua idea és que no s’ha de perdre la meua llarga experiència i puga ajudar estudiants i músics professionals a triar instruments en Alexander a Mainz. Així que pots reservar una cita privada.

PEPE LORENTE

Espanya, Cel Anterior

És expert en el benestar físic i mental amb més de 20 anys d’experiència. Va començar centrant-se en la flexibilitat màxima i ara combina aspectes ment-cos dissenyant exercicis que posen l’èmfasi en la qualitat del moviment, la coordinació i la respiració. 

És professor de Tai Chi Chuan, Chi Kung i Meditació, certificat per la Fundació Hun Yuan Tai Chi. A més, té un cinturó negre de 1r Dan en Wu-Shu de la Reial Federació Espanyola de Judo. Ha estat deixeble de reconeguts mestres com ara Pedro Valencia, Tung Kuan Yen i Feng Zhi Qiang a la Xina, especialitzant-se en l’estil Chen de Beijing. Té certificats en Entrenament Mental Integral i Pilates, aquest últim reconegut per The Pilates Center de Las Vegas. 

És propietari del centre oriental de benestar “Centre Cel Anterior” de Guadassuar des de 1995 i ofereix serveis de massatge especialitzat, estudis en osteopatia cranial, consultoria de Feng Shui, i col·labora en projectes educatius organitzant tallers de Tai Chi i meditació per a xiquets.

EMPAR CLIMENT

Espanya, apassionada de la gestió de persones i talents.

Llicenciada en Psicologia i Màster en Direcció i Gestió de RH. Més de 10 anys d’experiència en gestió de persones i desenvolupament de talent, transformació cultural i organització d’empreses. Ha treballat en entorns industrials de diferents sectors com el tèxtil, alimentació o farmacèutic, i també en organitzacions de serveis i noves tecnologies. Experta a continuar aprenent cada dia i intentar aportar i millorar. En les estones lliures música amateur que forma part d’una banda, que també ha tingut l’oportunitat de gestionar, així com la seua banda jove i escola.

MOISÉS LORENZO

Espanya, professor de trompeta en el CMUS de Mos i especialista en la Distonia focal

És llicenciat en música en l’especialitat de trompeta pel Conservatori Superior de música de Vigo i Postgraduat en la Accademia delle Santa Cecilia de Roma (Itàlia). Al llarg de la seua carrera ha aconseguit diversos premis en concursos d’interpretació com: Intercentres Grau Professional, Premi Alnafir a Sevilla, Premi a l’Excel·lència Musical atorgat per la Conselleria d’Educació de la Xunta de Galícia i Trumpetland Starts, entre altres. Col·laborador de: Orquestra Simfònica de Galícia, Real Filharmonía de Galícia, Orquestra Nacional d’Espanya, entre altres i ha sigut dirigit per directors com Josep Pons, Victor Pablo Pérez, Kristov Urbanski i Rui Coelho. A part de tocar en agrupacions simfòniques o cambrístiques també ha realitzat recitals a solo a Espanya, Portugal i Itàlia. L’any 2015 es veu truncada la seua carrera per una lesió anomenada Distonia focal i en els anys posteriors, Moisés es dedica a la seua recuperació, però també a la investigació sobre aquest trastorn tan freqüent però tan silenciós en l’àmbit musical. Actualment és professor de trompeta en el CMUS de Mos, EMM Vigo i músic freelance. A més, en l’actualitat, juntament amb la seua companya la Dr. Rosa Cresp, ajuda a músics de més de 12 països perquè recuperen la normalitat en la seua professió.

COMPOSITORS

CARLOS PELLICER

Espanya, compositor

És docent, compositor i director, i encara que escriu habitualment per a diferents formacions orquestrals, la seua principal labor se centra en la música simfònica per a vents i percussió. Els seus treballs han sigut interpretats per formacions, festivals i concursos internacionals com el Conservatori Nacional de Lisboa, Brassband Excelsior Veenwoudsterwal d’Holanda, Federazione dei Corpi Bandístico di Trento, CIBM València, etc.

Ha rebut nombrosos premis nacionals i internacionals, entre els quals destaca el primer premi i menció d’honor de la XXIX Edició del prestigiós Concurs Internacional de Composició de Corciano, Itàlia. És requerit habitualment com a assessor musical en diferents gravacions i com a jurat en diferents concursos regionals, nacionals i internacionals de composició i interpretació com el Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, Certamen de Bandes de Música de Mota del Cuervo o el Jeju Composition Competition de Corea del Sud, entre altres.

La seua labor en l’àmbit bandístic li ha portat a rebre encàrrecs i estrenar els seus treballs en més de vint països durant els últims anys. Actualment treballa en diferents encàrrecs per a prestigioses formacions nacionals i internacionals com Spanish Brass, Brillant Brass Band o la Seoul Wind Orchestra.

CONCERTS

ANTONIO MORANT

Espanya, pianista

Antonio Morant, nascut a València en 1991, és catedràtic en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València i s’ha format extensament en diverses institucions. Va estudiar en la Universitat de Música «Frederic Chopin» de Varsòvia, obtenint el seu màster i postgrau sota la tutela de Piotr Paleczny i Karolina Nadolska. A més, cursa actualment un doctorat en la Universitat de València.

Va començar la seua formació musical als sis anys i va finalitzar els seus estudis superiors en el Conservatori “Salvador Seguí” de Castelló amb el concertista venecià Brenno Ambrosini, obtenint les màximes qualificacions i premi final de carrera. Ha estudiat Pedagogia del Piano i un Màster en Interpretació i Investigació en la VIU, complementant la seua formació amb la carrera d’Història i Ciències de la Música en la Universitat de La Rioja.

Antonio ha actuat en importants festivals i sales de concerts a Europa, estrenant obres de compositors contemporanis. En l’àmbit cambrístic, ha col·laborat amb artistes de renom internacional com Serguei Nakariakov i Ara Malikian. Des de 2018 forma part de Simant Duo amb Rubén Simeó, amb qui ha llançat tres àlbums, destacant «New Way», avalat per Arturo Sandoval.

Guanyador de més de 25 concursos internacionals, ha sigut reconegut en prestigiosos certàmens com el Concurs Internacional de Piano “Ars Nova” i el “Alfred Schnittke”. A més, és convidat regularment a impartir masterclasses i formar part de jurats en concursos internacionals.

JOSEP RIBES

Espanya, director

Comença els seus estudis de violí i clarinet en la Societat Musical de Guadassuar, finalitzant-los en el Conservatori Superior de Música de València.

Inicia el seu treball com a docent com a Professor de clarinet del Conservatori Manuel de Falla de Cadis. I als 23 anys, en 1993, aprova les oposicions al cos de professors de música en l’especialitat de violí. Des de 1995 ocupa amb propietat la plaça de professor de violí en el Conservatori Professional de Música de València. On en l’actualitat segueix la seua labor en la docència.

Durant 6 anys ha actuat com a violí concertino de la Túria Camerata, actuant en importants auditoris de l’estat espanyol. Col·labora assíduament amb l’Orquestra del Mediterranio, l’Orquestra dels Solistes del Covent Garden, entre altres orquestres.

Especialitzat en el món de la música barroca toca amb Capella de Ministrers, Capella Saetabis, i el seu grup, del qual és membre fundador, la Dispersione. 

En el món de la direcció ha dirigit bandes com la Societat Joventut Musical d’Albal, la banda jove i la simfònica de la Societat Musical de Guadassuar. Va fundar la Jove Orquestra del Conservatori de Jaén, i en l’actualitat dirigeix les orquestres de 1r i 2n d’ensenyaments professionals i l’Orquestra de Cambra del Conservatori de València.

4th LINE HORN QUARTET

Finlàndia, quartet de trompes

Quan es va formar 4th Line en 2016, la idea original era passar una estona agradable juntes bevent cava i tocant obres de quartet només per diversió. El quartet 4th Line està format per antigues alumnes de l’Acadèmia Sibelius de Finlàndia. En l’actualitat, aquestes dones són les principals trompistas de Finlàndia, i totes elles treballen en les millors orquestres del país. Tanja Nisonen i Mervi Huttunen treballen per a l’Orquestra Filharmònica de Turku, Pauliina Koskela per a la Filharmònica de Tampere, i Maria Luhtanen és artista independent, treballant per última vegada per a la Simfònica de Lahti. 4th Line ha actuat en múltiples ocasions a Finlàndia. Per exemple 2023 el quartet va actuar en el seminari Nordic Horn en Rovaniemi, Finlàndia. En 2017 van ser honrades amb una invitació per a actuar a Berlín, i formar part de les festivitats del Finland100-years Jubileum. Amb habilitat professional, 4th Line se centra en la música que rares vegades o mai s’interpreta. Ha sigut un viatge interessant que amplia la literatura de la trompa. En 2022 4th Line va publicar l’àlbum «Four Impulses» amb música finlandesa i escandinava per a quartet de trompes. El pròxim projecte és la gravació d’obres inèdites de compositores per a quartet de trompes. El viatge continua. És tot un repte compaginar els horaris de tres orquestres diferents, en tres ciutats distintes, amb la vida familiar. Quan aquestes senyores es reuneixen, practiquen molt sense oblidar el cava.

SOCIETAT UNIÓ MUSICAL STA. CECÍLIA DE GUADASSUAR

Espanya, banda simfònica

Des de mitjans de segle XIX a Guadassuar sempre van existir diferents bandes de música. El 1939, els músics que havien pertangut a les diferents agrupacions van fundar la Unió Musical Santa Cecília que, fins a 1975 va estar sota la direcció de Virgili Beltrán. Entre 1981 i 1995, amb Joaquín Vidal Pedrós com a director, va aconseguir en el Certamen de Bandes de Música de València el primer premi de la secció primera i la màxima puntuació de totes les seccions (1983), segon premi de la Secció Especial B (1985 ), primer premi i menció d’honor en la mateixa secció (1987, 1990) i segon premi en la secció d’honor (1994). Entre 1995 i 2006 sota la direcció de Francisco Zacarés, va obtenir dos segons premis en el Certamen d’Altea (1996 i 1999), el primer premi del Certamen Nacional de Múrcia (2002), el primer premi del Certamen Nacional de Camp de Criptana (Ciutat real, 2004) i un primer premi en el certamen WMF de Kerkrade (2005). Ha participat en nombrosos festivals i concerts en diverses localitats de la Comunitat Valenciana, Albacete, Catalunya i Madrid, així com Avinyó (França) i Corciano (Itàlia). El 1980 es va crear l’Escola de Música, on en l’actualitat s’imparteixen totes les especialitats instrumentals a més de 250 alumnes. També compta amb Orquestra, Banda Jove, Orquestra Jove, Cor i Cor Infantil. Des de 2006 està dirigida per Juan Carlos Civera, amb qui l’any 2008 va guanyar el primer premi de la Primera Secció del Certamen Internacional Ciutat de València, amb la màxima puntuació de totes les categories. El juliol de 2009 va obtenir el primer premi en el Certamen Vila d’Alginet, amb una plantilla formada per músics joves. El juliol de 2010 i de 2012 va aconseguir sengles segons premis en la Secció d’Honor del Certamen Internacional de València. Actualment l’agrupació és dirigida per Rafa García Vidal.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies