CITGUAD

Castellano | Valencià | English

ARTISTES

Timothy Jones
María Rubio
Radegundis Tavares
Lene Skomedal
Miguel Martínez
Jennifer Montone
Maxime Tomba
Inés González
Manolo Pérez
Elisa Andreu
Loris Antiga
Anna Sanz
Javier Bonet
Christian Morabito
Wilmer Ramírez
Toni Romera
Santiago Peláez
Pierre Badol
Miguel Guerra
Fernando Deddos
Antonio Morant
Antonio Morant
Spanish Brass
Societat Unió Musical Sta. Cecília de Guadassuar

MASTERCLASSES

TIMOTHY JONES

Anglaterra, trompa solista de la London Symphony Orchestra i professor de trompa en el Royal College of Music.

Timothy Jones va nàixer a Londres en 1961 i va estudiar amb Ifor Jones i Frank Lloyd. Després de deixar l’escola als 17 anys, va començar la seua carrera com a músic professional, tocant a la Munich Philharmonic com segona trompa.

En 1984, Timothy es va incorporar a la London Philharmonic Orchestra, on va romandre fins a unir-se a la London Symphony Orchestra com a solista de trompa en 1986. Timothy també ha sigut membre de la City of Birmingham Symphony Orchestra i de l’Academy of St Martin in the Fields

Al llarg de la seua carrera, Timothy ha actuat com a solista amb la Munich Philharmonic i la Academy of St Martin in the Fields, tant al Regne Unit com a l’estranger, amb gran èxit.

A més, és professor de trompa en el Royal College of Musici director i copropietari de l’empresa de trompes PAXMAN Limited.

MARÍA RUBIO

Espanya, trompa solista de l’Orquestra de València.

Va iniciar els seus estudis de trompa en la Societat Musical d’Alboraia amb Gabriel Diago, continuant la seua formació en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València amb D.José Rosell, en la Staatliche Musikhochschule Freiburg amb Bruno Schneider i amb Javier Bonet en trompa moderna i natural.

Entre els seus nombrosos guardons i beques destaquen el premi obtingut en el Concurs Internacional Città di Porcia i la beca de la Fundació Alexander von Humboldt.

Sovint és convidada a actuar com a concertista en festivals tant a nivell nacional i internacional com la British Horn Society, així com per a col·laborar amb diverses orquestres europees, destacant la seua continuada col·laboració en qualitat de trompa solista amb la Berliner Philharmoniker. Com a docent ha sigut convidada per orquestres joves com la JONDE, OJA, JOGV, i conservatoris com Guildhall School of Music and Drama o Berklee College of Music.

Ha sigut membre de l’Orquestra Simfònica de Madrid (Teatre Real) i des de 2002 és trompa solista de l’Orquestra de València. A més, forma part del Quintet Cuesta, Dreisam Ensemble i Metal.lògic Ensemble.

RADEGUNDIS TAVARES

Brasil, professor de trompa en la Universitat Federal de Rio Grande do Norte i president de la IHS.

Radegundis Tavares ha desenvolupat una carrera d’importants assoliments. Va ser el primer president de l’Associació Brasilera de Trompa i ha gravat el primer CD d’un trompa brasiler tocant repertori clàssic europeu estàndard amb piano, titulat Universal, així com el primer CD d’improvisació en la trompa per un brasiler, titulat Radegundis Tavares. Radegundis va ser l’amfitrió del primer Simposi Internacional de Trompa a Amèrica Llatina – IHS49. Va fer els seus cursos de pregrau i postgrau en la Universitat Federal de Paraiba i va tindre com a professor de trompa a Cisneiro d’Andrade.

Radegundis ha estrenat nombroses obres per a trompa i ha actuat com a solista interpretant repertori tradicional, obres virtuoses i música popular brasilera. Des de 2008 és professor a temps complet de Trompa en la Universitat Federal de Rio Gran do Nord i ha llançat al juny de 2019 el seu tercer CD en solitari titulat Sounds from my home. Des d’agost de 2021 Radegundis és el president de la International Horn Society.

LENE SKOMEDAL

Noruega, trompista freelance i professora de ioga.

Nascuda a Noruega i vivint a Göteborg (Suècia), és Artista Paxman i treballa com trompista freelance. Va començar a treballar professionalment en 2006 i després de deixar el seu treball com a co-principal en Norrlandsoperan, ha estat treballant com a freelance i ha tingut contractes a llarg termini amb un gran nombre d’orquestres i conjunts com a solista la Filharmònica de Copenhaguen, l’Orquestra Simfònica de Trondheim, l’Òpera de Wermland, Banda de la Marina Real Noruega, i molts més. 

La Sra. Skomedal té un màster en interpretació d’orquestra per l’Acadèmia de Música i Art Dramàtic de Göteborg. Els seus professors van ser Lisa Ford i Per Göran. També ha estudiat amb Frøydis Ree Wekre, Jonathan Lipton i William VerMeulen, entre altres. La seua pròpia carrera com a professora va començar molt prompte, als 12 anys, obtenint el treball de professora de trompa a l’Escola Cultural d’Oslo fins i tot abans de començar els seus estudis en l’Acadèmia de Música. Hui dia imparteix classes de trompa i vent metall en cursos, festivals i en sessions privades. Lene és també una experimentada professora de ioga.

MIGUEL MARTÍNEZ

Espanya, professor de trompa del Conservatori Professional de Música “Mariano Pérez Sánchez” de Requena.

Naix a Buñol. Estudia en el Conservatori Superior de Música de València i Real Conservatori Superior de Música de Madrid. Perfecciona en el Conservatoire Nâtional de Région de Versailles (França) i Musikhochschule de Freiburg (Alemanya). Guardonat en diferents concursos de música de cambra com el “Ciutat de Manresa”, “Monserrat Alavedra”, “Paper de Música” i el prestigiós “Internationalen Quintett Wettbewerbs” de Moers (Alemanya).

Ha segut membre de la JONDE i l’Orquestra Filharmònica de Gran Canària com a Trompa Solista, a més de col·laborar amb la majoria de les orquestres espanyoles. Ha estrenat obres dedicades a ell com el Concert per a Trompa de Bert Appermont i el Concert per a Trompa i Bombardí de Martínez Gallego.

Actualment és professor de Trompa del Conservatori Professional de Música “Mariano Pérez Sánchez” de Requena i Musical Arts Madrid. Membre del Quintet “Vent-à-cinc” guardonat recentment amb el Premi Jaume I de l’Excm. Ajuntament de Llíria.

JENNIFER MONTONE

Estats Units, trompa solista de The Philadelphia Orchestra i professora de trompa de The Juilliard School of Music.

Jennifer es va incorporar a l’Orquestra de Filadèlfia com a trompa principal en 2006, i actualment forma part de les facultats de l’Institut de Música Curtis i de l’Escola Juilliard. Anteriorment va ser trompa principal de la Simfònica de Sant Lluís, trompa principal associada de la Simfònica de Dallas i tercera trompa de la Simfònica de Nova Jersey. Nomenada Jove Trompa de l’Any Paxman a Londres en 1996, des de llavors ha guanyat nombrosos concursos i premis com a solista, incloent una beca Avery Fisher Career Grant en 2006 i un premi Grammy 2013. Ha actuat amb la Filharmònica de Berlín, Filharmònica de Nova York, Orquestra de Cleveland, WDR Köln, Orquestra de Cambra Orpheus, Orquestra de l’Òpera Metropolitana i Orquestra Simfònica Nacional. Actua regularment en la Societat de Música de Cambra del Lincoln Center, el Festival d’Estiu de la Jolla, el Festival de Cordes i el Festival de Música de Cambra de Santa Fe. Nascuda en el nord de Virgínia, Montone va participar en el National Symphony Fellowship Program, on va estudiar amb Edwin Thayer, va ser becària del Tanglewood Music Center i va assistir al Marlboro Music Festival. Es va graduar en la Juilliard School com a alumna de Julie Landsman.

MAXIME TOMBA

França, trompa greu de l’Orchestre de Chambre de Genève.

Nascut en 1991, Maxime va aprendre a tocar la trompa en el Conservatori Regional de Versalles en la classe de Gilles Mahaud. En 2010, va ingressar en el Conservatori Nacional Superior de Música de París en la classe d’André Cazalet, on va obtindre el màster en 2015, amb distinció. Durant les classes magistrals i les pràctiques, rep consells de grans mestres com Jean-Michel Vinit, Benoit De Barsonny, Marie-Louise Neunecker, Francis Orval, Radovan Vlatković… Maxime és anomenat regularment per a tocar en orquestres nacionals com Orquestra del Capitoli de Tolouse, Orquestra Nacional de Lille, Orquestra de l’Òpera de París i Orquestra de París, on ha tocat sota la batuta de grans directors com Pierre Boulez, Christoph Eschenbach i Herbert Blomstetd.

És amb Pierre Badol (Orquestra Lamoureux), Clément Charpentier-Leroy (Orquestra de la Suisse romande) i Alexis Crouzil (Orquestra de la Suisse romande) que Maxime va crear el quartet de trompa HORNormes, amb el qual fan diversos concerts per tota França i en escoles. Des de 2013, Maxime és trompa principal de l’Orchestre National des Pays de Savoie. Des de desembre de 2016, s’ha incorporat a l’Orquestra de Cambra de Ginebra com a segona trompa.

INÉS GONZÁLEZ

Espanya, trompa co-solista de l’Orquestra Simfònica de Tenerife i professora del Conservatori Superior de Música de Canàries.

Va començar els estudis de Trompa en el Conservatori Superior de Música de Santa Cruz de Tenerife. Posteriorment, es trasllada al Sweelinck Conservatorium d’Amsterdam on realitza el postgrau amb Jacob Slagter, solista de l’orquestra del Concertgebouw d’Amsterdam, on rep el “Uitvoerend Musicus Diploma” en 1995. Destacats mestres com Vicente Zarzo, Daniel Bourgue, Bruno Schneider, Richard Watkins i Hermann Baumann, han aportat gran influència en la seua carrera.

Va ser membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya i del Quintet de Vent “Haizea”, fundat en aquesta orquestra i guanyador del Primer Premi del concurs de Música de Cambra “Montserrat Alavedra” 1994, a Barcelona. En els seus inicis, també va ser membre de l’Orquestra Clàssica de la Llacuna i becària de l’Orquestra Simfònica de Tenerife, de la qual és membre des de 1996. Ha col·laborat amb l’Orquestra Ciutat de Granada, Simfònica de Galícia, Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, Filharmònica de Gran Canària, Orquestra Simfònica de Bilbao, Orquestra Simfònica de Barcelona i Orquestra de Cadaqués.

És Artista Stomvi i toca amb el model de trompa “Titán cinco”.

MANOLO PÉREZ

Espanya, membre del Spanish Brass.

A molt primerenca edat la font que alimenta aquest músic és la seva família. Als 8 anys comença els seus estudis oficials de música a la seva localitat natal, Guadassuar (València). Obté el premi Fi de Carrera del Conservatori Superior de Música de València i posteriorment es trasllada al Conservatori Nacional de la Regió de Versalles (França) aconseguint la Medalla d’Or al Grau de Perfeccionament. Després de ser membre de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya ha col·laborat en diferents formacions d’àmbit nacional i internacional. Ha impartit classes en diferents conservatoris de la geografia espanyola i actualment ensenya a l’Aula de Trompa (www.auladetrompa.com). El 1989, juntament amb els seus companys, forma el Spanish Brass (www.spanishbrass.com), amb qui aconsegueix el primer premi del concurs internacional de Quintets de Metall ciutat de Narbona (França) l’any 1996 i des de llavors la seva dedicació és exclusiva a la música de cambra, realitzant concerts i classes magistrals pels cinc continents del món. Spanish Brass ha gravat 30 CDs i 2 DVDs, i en 2020 rep el Premi Nacional de Música a la Interpretació. Manolo és artista Paxman i toca amb el mod. 20M Centenary.

ELISA ANDREU

Espanya, professora de trompa del Conservatori Professional de Música “Francesc Peñarroja” de La Vall d’Uixó.

Comença els seus estudis musicals a l’edat de 9 anys, posteriorment accedeix al Conservatori Professional de Música de Torrent on rep classes de José Sebastià Ferrer. En finalitzar els seus estudis obté el Premi Professional de Música en l’especialitat de trompa. 

Cursa els seus estudis superiors d’Interpretació Trompa en MUSIKENE, Conservatori Superior de Música del País Basc, amb els professors: Rodolfo Epelde, Óscar Sala i Jorge Renteria. Amplia la seua formació trompística amb Manolo Pérez, a més d’assistir a classes magistrals de trompistes de prestigi internacional com María Rubio, Bernardo Cifres, David Fernández, Sarah Willis, Ab Koster, Marie Luise Neunecker, Markus Makuniitty, Wolfgang Gaag… 

Ha sigut membre de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV i Jove Orquestra Nacional d’Espanya. Col·labora amb orquestres professionals com ara l’Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra de València, Orquestra Simfònica de Bilbao o l’Orquestra Ciutat de Granada, entre altres, sota la direcció de directors com Juanjo Mena, Lorenzo Viotti, Karina Canellakis o David Afkham. Actualment és professora de trompa del Conservatori Professional de Música  “Francesc Peñarroja” de La Vall d’Uixó i de l’Escola de Música de Guadassuar.

LORIS ANTIGA

Itàlia, trompista del Gran Teatre La Fenice de Venècia.

Loris Antiga és un dels més destacats trompistes italians. Ha tocat amb la London Symphony Orchestra i Chamber Orchestra of Europe, a més va ser seleccionat per Claudio Abbado per al projecte Orchestra Mozart. Després de finalitzar els seus estudis a Itàlia, on va estudiar amb Guido Corti, es va traslladar a Chicago per a estudiar amb Dale Clevenger i Arnold Jacobs. Ha actuat com a primer trompa amb Teatre alla Scala i Filarmonica della Scala, Maggio Musicale Fiorentino, Ensemble Modern (Frankfurt), Orchestra della Radi Svizzera Italiana i Malaysian Philharmonic Orchestra. I ha col·laborat amb els més importants conjunts operístics i simfònics italians. És membre de l’orquestra del Gran Teatre La Fenice des de 2001. Ha actuat sota la direcció de R. Muti, S. Bychkov, A. Pappano, V. Gergiev, A. Gardiner, C. Thielemann, F. Luisi, Z. Mehta, D. Barenboim i B. Haitink. És membre fundador de Brassoperà, amb qui ha gravat per a Summit Rècords. Està molt interessat en la música de cambra i ha sigut convidat a nombrosos festivals a Lió, Pisa, Lugano i Ravello, entre altres. Dona regularment classes magistrals a tot el món, incloent el Japó, el Brasil, els Estats Units, la Xina i Espanya. És convidat regularment a actuar com a solista al Japó i els Estats Units. Artista Paxman.

ANNA SANZ

Espanya, professora de trompa del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona

Comença els seus estudis en la Societat Instructiva Unió Musical de Montserrat, els continua en el Conservatori Professional de Música de Torrent amb el professor José Vte Sebastià i cursa els estudis superiors en el Conservatori Superior de Música de València amb el professor D. José Rosell. Ha continuat perfeccionant els seus estudis realitzant cursos de tècnica i interpretació musical amb diferents trompistes de renom com Eric Terwilliger, Anne Marie Scharer, Francis Orval, Fergus Mc William, Stefan Leval, Bruno Schneider, Daniel Bourgue, Markus Maskuniitty, entre altres… i com a alumna de l’Acadèmia Spanish Brass amb el professor Manuel Pérez. Com a experiència artística cal destacar la participació en diferents orquestres com: Orquestra de Cambra Ricercare, Nova Filarmonía de València, Orquestra del Mediterrani, Orquestra de la RTVE, Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa, Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya… Ha sigut membre fundador del Quintet de vent Discantus, Quintet de Metalls Alcalans, del Tramuntana Quintet i actualment és del Trio Romàntic. Actualment és professora de trompa del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona a Tortosa, trompa solista de l’Orquestra de Cambra Ciutat de Tortosa i de l’Orquestra Simfònica dels Terres de l’Ebre.

JAVIER BONET

Espanya, trompa de l’Orquestra Nacional d’Espanya.

Després de començar la seua formació de la mà del seu pare i de Miguel Rodrigo a València, va continuar i va perfeccionar els seus estudis en la Folkwang Musik Hochschule de Essen (Alemanya) amb Hermann Baumann. Va rebre classes magistrals de professors com Daniel Bourgue, Philip Farkas, Vicente Zarzo o Ab Koster. Investigador inquiet, concertista internacional, molt actiu en la música de cambra, la seua gran versatilitat fa que paral·lelament desenvolupe un treball internacionalment reconegut en l’àmbit de la trompa natural. És mundialment aclamat com a referent en la interpretació amb instruments històrics i creador del grup de trompes naturals Corniloquio.

En el camp de la pedagogia imparteix regularment nombrosos cursos tant a Espanya, com en l’estranger: Lisboa, Porto, París, Budapest, Berlín, Bloomington, Mèxic, Caracas, Pequín o Tòquio. Havent sigut professor del Conservatori Superior de Salamanca i de trompa natural i trompa moderna de l’ESMUC a Barcelona, imparteix classes en l’actualitat en la Universitat Alfonso X el Sabio (UAX) de Madrid. Guardonat en diversos concursos internacionals, sol ser ara jurat de les més prestigioses competicions: Porcia, Ginebra i ARD de Munich.

Javier Bonet és membre de l’Orquestra Nacional d’Espanya des de 1987.

CHRISTIAN MORABITO

Argentina, trompa greu de l'Orquestra Filharmònica de Buenos Aires i membre del Bayres Horns.

Nascut el 23 de novembre de 1972 en La Plata, Buenos Aires, Argentina, va començar a tocar la trompa a la primerenca edat de 9 anys. Considera a Jorge Ramírez Alvarez com el seu professor i mentor.

En 1994 va guanyar una audició en l’Orquestra del Teatre Argentí de la Plata i en 1997 va guanyar una altra audició en l’Orquestra Filharmònica de Buenos Aires, tots dos llocs com a trompa greu. Va estudiar a la ciutat de Nova York amb Jerome Ashby, Erik Ralske, De Intinis i Vincent Penzarella, tots membres de l’Orquestra Filharmònica de Nova York i amb Sebastian Posh a Alemanya. 

Des de 2018 ha sigut membre del quartet de trompes BAYRES HORNS amb el qual va viatjar a molts països incloent a Itàlia, a l’Italian Brass Week, tocant música tradicional Argentina. Van presentar el seu primer CD, anomenat Concertango en el Simposi n°49 de la IHS en Natal, el Brasil. En 2019, Christian va començar a agregar subtítols en espanyol als episodis de TUBA PEOPLE TV (publicats en YouTube), un projecte d’investigació de Michael Grose, respecte a la pedagogia del famós tubista de la Simfònica de Chicago i considerat internacionalment com un gran professor de música, Arnold Jacobs.

CONFERÈNCIES

WILMER RAMÍREZ

Veneçuela, WR Luthier

Wilmer Ramírez, Luthier amb una trajectòria professional de més de 20 anys en l’especialització de reparació d’instruments de vent metall i vent fusta, va desenvolupar el seu ofici a Veneçuela, Àustria i Espanya, en aquests últims països en prestigioses fàbriques de construcció d’instruments musicals. Cal destacar que l’amor per la Lutheria ve que Wilmer és trompista professional on es pot destacar el seu treball en Orquestra Simfònica Municipal de Caracas a Veneçuela i l’Orquestra Estable del Teatre Colón de l’Argentina. Ara compta amb el seu propi atelier situat a Aldaia-València, sent reparador autoritzat de diverses fàbriques de renom internacional que avalen el seu treball, igual que molts músics professionals que li recomanen al llarg del territori nacional i internacional.

TONI ROMERA

Espanya, Romera Brass

De l’afició de tocar el trombó i la meua curiositat per saber com funcionen les boquilles m’ha donat l’oportunitat de poder ajudar el músic a aconseguir el seu millor equip de boquilles.

Romera Brass també té un Projecte de “Boquilles Solidàries” amb la col·laboració dels músics actuals més destacats com els membres d’Spanish Brass. Boquilles exclusives creades des de l’admiració i la gratitud per compartir amb nosaltres els valors de l’amistat i la cerca de l’excel·lència, amb aquesta col·laboració ajudem a xiquetes i xiquets de tot el món amb problemes greus de salut.

Programa Cuida’m de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

www.romerabrass.com

COMPOSITORS

SANTIAGO PELÁEZ

Espanya, compositor

Comença els seus estudis musicals a l’edat de 8 anys en el Centre de Música i Dansa de Natzaret. S’interessa primerencament per la composición musical, estrenant la seua primera obra per a banda en 2010. Ha rebut reconeixements com el premi Ciutat de València i esments d’honor en els premis Manuel Carrascosa i València Crega. Ha estrenat obres en diversos àmbits entre els quals destaquen el Festival de la Música de la Mediterrànea, MuVIM, l’emissió de música comercial en diversos països, Carnegie Mellon University, Pittsburgh, III Festival de Jazz de la Serranía o la Trobada de Nova Creació per a Percusión del grup Amores. Complementa la seua formació musical amb professors com Jesús Oŕn, Gregory Fritze, Óscar Araujo, Bert Appermont, José Rafael Pascual Vilaplana, Leonardo Balada i Vicente Ortiz. 

Titulat Professional en saxòfon en el Conservatori Professional de Música de València i Titulat Superior en composició en el Conservatori Superior de Música de València amb professors com Enrique Sanz Burguete, Andrés Valero i Voro García. Màster en Música Hispana en la Universitat de Valladolid. Des de 2016 es dedica a la docència, exercint actualment com a professor de Llenguatge Musical en el Conservatori Professional de Música de Torrent.

PIERRE BADOL

França, compositor

Va començar a estudiar música en el Conservatori de Saint-Étienne, on va obtindre el premi de trompa als 16 anys. En 2009 entra en el Pôle Supérieur del Conservatori Regional de París amb Vladimir Dubois (solista de l’Òpera de París) i en 2011, és admés en el Conservatori Nacional Superior de Música de París on obté la seua llicenciatura amb honors. 

Pierre, actualment trompa solista de l’Orquestra Lamoureux, és convidat regularment per les grans orquestres nacionals com l’Orquestra de l’Òpera Nacional de París, Capitole de Toulouse, Orquestra Nacional de França, Orquestra de Lió, Orquestra de Lille, Orquestra de la Suisse Romande o Orquestra de la Chambre de Genève. També actua com a solista acompanyat de diversos conjunts: Ensemble Court-Circuit, Ensemble Telemann, Orquestra de l’Òpera de Cottbus, Orchestra Filarmonica del Friuli Venezia Giulia, Orchestre Pasdeloup, Ensemble Nouvelle Portée, Orchestre Els Bagatelles, Orchestre Lutetia, Ensemble de Poches…

Ha sigut guardonat en els concursos internacionals de Porcia i Chieri (Itàlia) i FMAJI (França). I en 2017 va guanyar el primer premi en el concurs internacional de composició de Festyvocal – Le Corbusier (França). A més, compon i arregla les peces, escriu els textos, els espectacles i els vídeos del quartet HORNormes.

MIGUEL GUERRA

Espanya, compositor

Nascut a Picassent, València. Va començar els seus estudis en el Conservatori Superior de València, on va obtindre el Títol Superior de trompa, ampliant-los en el CPM Joaquín Turina de Madrid (contrapunt i composició) i perfeccionant-los en el Conservatori Nacional de la Regió de Versalles amb Daniel Bourgue (trompa i música de cambra), Real Conservatori Superior de Música de Madrid (direcció d’orquestra) i en l’Acadèmia Superior de Música de Pescara, a Itàlia (direcció d’orquestra), amb Gilberto Serembe. 

Ha dirigit en nombroses ocasions orquestres com l’Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra de la RTVE, Orquestra d’Extremadura, Orquestra Simfònica de Burgos, Orquestra Simfònica de Pescara o Orquestra Clàssica de Cluj Napoca, entre altres.

Com a compositor posseeix un variat catàleg d’obres per a diferents agrupacions, algunes d’elles gravades per RNE, des d’obres per a banda: “Rainbow” o “El Baró Rampant”, així com diferents obres de cambra, algunes d’elles gravades per Luís González, Carlos Gil, Ximo Vicedo o Spanish Brass. Va rebre el premi Joaquín Turina de composició per la seua obra “Sud la Mer” gravada posteriorment per RNE i TVE dins del Cicle de Càmera que organitza l’Orquestra d’RTVE. Des de 1989 és professor de trompa de l’Orquestra Simfònica d’RTVE.

FERNANDO DEDDOS

Brasil, compositor

Fernando Deddos és compositor, bombardinista i professor. Actualment és professor associat en la Universitat Federal de Rio Gran do Nord, el Brasil. Va gravar el primer disc de bombardí al Brasil, EuFonium Brasileiro, pel qual va rebre el premi de la International Tuba & Euphonium Association a l’excel·lència en l’enregistrament. A més de la seua participació en projectes interdisciplinaris, de cambra i de música popular brasilera, actua amb freqüència com a artista convidat i professor de conjunts i festivals i conferències internacionals. Les seues obres s’han interpretat i gravat en els cinc continents, com el Concertino per a oboé i orquestra de corda, encarregat i estrenat per Christoph Hartmann de la Filharmònica de Berlín, i grups de cambra com el Trio de Trombons de l’Orquestra del Concertgebouw i el Brass Hexagon han estrenat i gravat obres originals seues. Ha rebut tres vegades el premi Harvey Phillips de la ITEA per la seua excel·lència en la composició, i ha sigut membre de comités de concursos internacionals de composició i solistes com el Festival Leonard Falcone, Trombonanza o l’Associació Espanyola de Tuba i Bombardí, entre altres. Fernando és l’actual president de l’Associació Brasilera d’Eufonio i Tuba, i artista intèrpret d’Adams Instruments.

CONCERTS

ANTONIO MORANT

Espanya, pianista

Catedràtic en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, Antonio es forma durant cinc anys en la Universitat de Música «Frederic Chopin» de Varsòvia (Polònia) amb P. Paleczny i K. Nadolska, realitzant estudis de Màster i Postgrau. 

Nascut a València en 1991, inicia els seus estudis musicals als sis anys amb J. Blom-Dahl, continuant-los amb C. Apellániz i J. Blanco en el Conservatori Professional de València. Finalitza els seus estudis superiors amb matrícula d’honor i obté el premi final de carrera en el Conservatori Superior de Castelló, amb Brenno Ambrosini. S’ha perfeccionat i rebut consells amb mestres de la talla de J. Soriano, O. Yablonskaya, F. Clidat, E. Indjic, J. L. Prats, I. Cognolato, L. Angelov, G. Jackson, C. Martínez-Mehner, etc.

Ha participat en festivals de música i realitzat concerts i recitals a tot el món, estrenant obres de més de 4 compositors contemporanis. Des de 2018 forma el Simant Duo amb el trompetista internacional Rubén Simeó, amb el qual ha gravat un CD, “New Way”, el qual ha sigut disc de la setmana en RNE i compta amb l’aval del Mestre Arturo Sandoval. A més, ha sigut guardonat en més de 20 concursos tant nacionals com internacionals.

SPANISH BRASS

Amb més de 33 anys de trajectòria en el món de la música, Spanish Brass és un dels grups de cambra més dinàmics i consolidats del panorama musical internacional. L’any 1996 va obtindre el Primer Premi del 6é Concurs Internacional per a Quintets de Metalls Ville de Narbonne (França), considerat el més prestigiós per a aquesta formació. En 2017 va rebre l’I Premi Bankia al Talent Musical en la Comunitat Valenciana i en 2019 el Premi Espai Ter de Música de Torroella de Montgrí. Té en el seu haver quatre premis Carles Santos atorgats per l’Institut Valencià de Cultura, pels seus CD XXX i Mira si hem corregut terres… (2019), Les Aventures de Monsieur Jules (2020) i Spanish Brass (a) LIVE (2022). En 2020 va rebre el Premi Nacional de Música en la modalitat d’Interpretació que atorga el Ministeri de Cultura d’Espanya. A més d’haver publicat trenta produccions discogràfiques, entre les que se inclouen tres dobles CD, han participat en alguns dels festivals més importants de música i realitzen gires per tot el món, ha tocat en la gala dels Premis Príncep d’Astúries en 1995, han gravat la música de l’obra teatral La Fundación de Buero Vallejo per al Centre Dramàtic Nacional i la banda sonora de la pel·lícula Descongélate, de Félix Sabroso. Paral·lelament, Spanish Brass organitza dos festivals dedicats als instruments de metall de caràcter internacional: el Festival Spanish Brass Alzira i el Brassurround, on es reuneixen cada any destacats solistes internacionals, grups els professors de metall. Toquen amb trompetes i trombó Shires, trompa Paxman i tuba Melton i amb la nova aplicació BlackBinder. Spanish Brass utilitza i és propietari de la marca d’estojos d’instruments Bags i toca amb broquets i sordines Romera Brass. A més, rep suport de l’Institut Valencià de Cultura i del Ministeri de Cultura-INAEM.

SOCIETAT UNIÓ MUSICAL STA. CECÍLIA DE GUADASSUAR

Des de mitjans de segle XIX a Guadassuar sempre van existir diferents bandes de música. El 1939, els músics que havien pertangut a les diferents agrupacions van fundar la Unió Musical Santa Cecília que, fins a 1975 va estar sota la direcció de Virgili Beltrán. Entre 1981 i 1995, amb Joaquín Vidal Pedrós com a director, va aconseguir en el Certamen de Bandes de Música de València el primer premi de la secció primera i la màxima puntuació de totes les seccions (1983), segon premi de la Secció Especial B (1985 ), primer premi i menció d’honor en la mateixa secció (1987, 1990) i segon premi en la secció d’honor (1994). Entre 1995 i 2006 sota la direcció de Francisco Zacarés, va obtenir dos segons premis en el Certamen d’Altea (1996 i 1999), el primer premi del Certamen Nacional de Múrcia (2002), el primer premi del Certamen Nacional de Camp de Criptana (Ciutat real, 2004) i un primer premi en el certamen WMF de Kerkrade (2005). Ha participat en nombrosos festivals i concerts en diverses localitats de la Comunitat Valenciana, Albacete, Catalunya i Madrid, així com Avinyó (França) i Corciano (Itàlia). El 1980 es va crear l’Escola de Música, on en l’actualitat s’imparteixen totes les especialitats instrumentals a més de 250 alumnes. També compta amb Orquestra, Banda Jove, Orquestra Jove, Cor i Cor Infantil. Des de 2006 està dirigida per Juan Carlos Civera, amb qui l’any 2008 va guanyar el primer premi de la Primera Secció del Certamen Internacional Ciutat de València, amb la màxima puntuació de totes les categories. El juliol de 2009 va obtenir el primer premi en el Certamen Vila d’Alginet, amb una plantilla formada per músics joves. El juliol de 2010 i de 2012 va aconseguir sengles segons premis en la Secció d’Honor del Certamen Internacional de València.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies